Коронавирусот ја преполови и публиката на новогодишниот концерт во Виена, 700 луѓе со билети останаа да чекаат

Во Виена во тек е традиционалниот Новогодишен концерт пред многу помалку публика, а не присуствува ниту австрискиот канцелар Карл Нехамер. – Оваа тешка ситуација поради пандемијата...