Проект „Вирови“: Странска инвестиција од 500 милиони евра и 69 ветерници зелена енергија

Најголема директна гринфилд инвестиција во македонската економија, моќна електрана со 69 нови ветерни турбини која ќе произведува 1.335,95 гигават часови чиста електрична енергија годишно. Вака денеска...