Бугарија не може да влезе во еврозоната ни 2024, не е само ветото туку и неисполнети домашни задачи

„Во контекст на разговорите со претседавачот на Еврогрупата, одлучено е да не поднесеме конвергентен извештај на крајот на февруари, бидејќи не ги исполнуваме критериумите. Со оглед...