Македонско-црногорското пријателство крунисано со спомен плоча во Бар на кнез Владимир и македонската принцеза Косара

Плочата е во спомен на ликот на црногорскиот кнез Владимир, неговата храброст и човечките идеали, како и легендата за неговата љубов со македонската принцеза Косара, ќерката...