Филипче: Во 2022 година 5 отсто зголемување на платите на сите вработени во здравството

Денеска министерот за здравство д-р Венко Филипче одржа работен состанок со синдикалните здруженија на здравствените работници, на кој се потпиша анекс на колективниот договор според кој...