Македонија, водечка земја по губење на млади животи

Македонија е повторно „водечка земја“! Овој пат на трето место сме во светот по смртност од рак на дојка! Првото место по смртност на новороденчиња во Европа не го испуштаме веќе неколку години. Каква црна статистика!