Поранешниот началник и чуварот на сплитскиот воен затвор „Лора“, Дуиќ и Бунгур, осудени за злосторства врз цивили

Поранешниот началник на воениот истражен затвор „Лора“ во Сплит, Томислав Дуиќ и чуварот Емилио Бунгур денеска во Сплит се осудени на повеќегодишна затворска казна за воени...