Петровска: Ја осудуваме воената агресија на Русија врз Украина и повикуваме на прекин на воените дејствија

Остро ја осудуваме воената агресија на Русија врз Украина и стоиме единствени со сојузниците во НАТО во повикот кон Русија да прекине со воените дејствија кои...