ОН денес ќе гласаат за предлогот Русија да и плати воена отштета на Украина

Генералното собрание на Обединетите нации денеска, на иницијатива на западните земји, ќе гласа за резолуција со која Русија ќе биде одговорна за кршење на меѓународното право...