Молдавија идентификува руска активност за „дестабилизација“ на државата

Молдавските разузнавачки служби  објавија дека откриле „дестабилизирачки“ активности откако украинскиот претседател Володимир Зеленски изјави дека е откриен руски план насочен кон поранешната советска република. „Врз основа на...