Колумна на Волфганг Ишингер: „Zeitenwende“ за Западен Балкан

Војната на Русија против Украина предизвика распаѓање на постојната европска безбедносна архитектура, предизвикувајќи фундаментални промени во надворешната и одбранбената политика низ целиот континент.