Министерот Сали иницирал вонреден инспекциски надзор од ДСЗИ за прифаќањето и третманот на младиот ракометар

Во врска со смртта на хрватскиот ракометар  Денис Тот,  министерот за здравство, согласно Законот за здравствена заштита и  Законот за санитарна и здравствена инспекција, иницираше Државниот санитарен и...