Владата не подарува возила туку постапува по обврските кои произлегуваат од Законот за влада

Во врска со информациите во медиумите за правата на поранешните премиери, Владата на Северна Македонија ја известува јавноста дека постапува исклучиво согласно обврските кои произлегуваат од...

(ВИДЕО) Поради неисправни сопирачки, волани и друго, казнети 60 возила за јавен превоз во државата, а 18 немале ниту лиценца

Од овие 60 возила, кај 42 е утврден неисправен уред за запирање, кај пет неисправен уред за управување… Возилата се исклучени од сообраќај и ќе следуваат...

СВР Тетово за една година открило 59 технички неисправни возила за превоз на патници, сопирачките најчест проблем

Упатуваме апел до возачите на автобуси и комбиња редовно да ја проверуваат техничката исправност, со што ќе придонесат за сопствената и за безбедноста на патниците кои...