Рекордни врнежи од  дожд, наместо од снег  на Гренланд од почетокот на мерењата во 1950 година

Според Националниот центар за податоци за снег и мраз, тоа бил најобилниот дожд на ледената покривка од почетокот на евиденцијата во 1950 година, а количината на...

Дубаи го „заплисна“ вештачки дожд

Властите во Дубаи по многу нешта се оригинални користејќи ги последните сајбер и технолошки достигнувања, во правец на ,,припитомување“ на пустината. Овој пат станува збор за...