И Црна Гора ќе лансира сателит во вселената, се вика „Луча“, финансиран е од Фондот за иновации

Црногорскиот премиер Дритан Абазовиќ на денешната владина седница најави дека Црна Гора покренува своја вселенска програма. „Црна Гора покренува своја вселенска програма и започнува со развој на...