ДЗС: Во второто тромесечје, најголем број слободни работни места, 3 690, имало во секторот услужни дејности и продажба.

Во второто тримесечје од 2021 година стапката на слободни работни места изнесува 1,78 отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Најголем број слободни работни места, 3 690,...