Во ЕУ забранет, но во Косово се користи: смртоносниот пестицид хлороталонил на менито на Балканот

Во 2018 година, Европската унија од својата листа на одобрени пестициди извади фунгицид наречен „хлороталонил“, продаван како „Даконил“, кој земјоделците го користеа за заштита на посевите...