Захарова за случајот со Лавров: Европејците искористија „пештерски метод“ за да демонстрираат единство

Европејците се обидоа да искористат „пештерски метод“ за да демонстрираат единство во своите редови забранувајќи го летот на авионот на рускиот министер за надворешни работи Сергеј...

Се огласи и Русија за Евровизија: Без победата на Украина, сликата за тоа што ѝ се случи на земјата не би била целосна

По претседателот на Украина, Вoлoдимир Зеленски, кој се огласи и рече дека ова е голема победа за Украина и дека светот ја препознал нивната храброст, реакција...

Захарова: Ова е општа хистерија

Сето ова е претставено како долгоочекувана и посакувана акција на Русија. Сепак, тоа е принудна ситуација. Ова се случи откако беа исцрпени сите можности за преговори,...