Заклучоците на Собранието го штитат македонскиот јазик и идентитет и ќе бидат водилка на оваа и идните влади во ЕУ процесите

Премиерот Димитар Ковачевски, денеска одговарајќи на новинарско прашање, рече дека заклучоците кои ги изгласа Собранието ќе бидат основата за преговорите и евроинтеграциските процеси. ,,Целта на тие...