Сугарески: Опозицијата го блокира законот за легализација на дивоградби со 1.000 амандмани

Според Предлогот-законот за легализација на дивоградби изградени заклучно со 1 октомври 2019 година што го утврди Владата, ќе се плаќаат 100 проценти комуналии за објектот, како и казна во износ од 50 проценти од комуналиите, додека за бесправните електронски комуникациски мрежи надоместот ќе изнесува 10 евра по квадратен метар од изградена површина. За оние кои поднеле барање според стариот закон ќе важат одредбите според кои за легализација ќе се плаќа по евро за квадратен метар