Кејт Бурнс: Ќе работам на подобрување на човековите права, слободни медиуми и отворени пазари

Сенатот на САД денес имаше сослушување за потврда на номинацијата за новата американска амбасадорка во Северна Македонија, Кејт Брнс. Таа најави три приоритети во фокус на нејзината работа ако биде потврдена за идна амбасадорка во Скопје