Во Косово од денеска во сила одлуката за замена на српските со косовски таблички, опасност од нови превирања

Во Косово од денеска стапува во сила одлуката на владата на премиерот Албин Курти за замена на регистарските таблички на возилата на косовските граѓани регистрирани во...