Олбрајт им се заблагодари на Албанија, Канада, Косово и Северна Македонија за пружање засолниште на сојузниците од Авганистан

Мора да се фокусираме на спасување животи во Авганистан. САД работат да ги евакуираат лицата под особен ризик од Талибанците и благодарна сум на Албанија, Канада,...