Заврши патријаршиската и синодална литургија во Фанар со прегратка на Патријархот г.Вартоломеј и Архиепископот г.Стефан

На крајот од денешната 5 – часовна заедничката литургија меѓу Вселенската патријаршија и Македонската православна црква отелотворена во Охридската архиепископија која се одржа во Фанар, Истанбул...