Што носи шведското претседателство со ЕУ за земјоделството – Производството на храна и климатската неутралност на врвот на листата на приоритети

Од 1 јануари 2023 година, Шведска го презеде претседавањето со Европската Унија од Чешка, а нејзините приоритети, како што рекоа нејзините претставници, се послободна, побезбедна и...