(ВИДЕО) Зеленски имаше видео обраќање на протестите во Берн, побара Швајцарија да ги замрзне сметките на руските олигарси

Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска ја повика швајцарската влада да ги замрзне банкарските сметки на сите руски олигарси. Зеленски се обрати во живо со илјадници антивоени...