Димковски: Увозот на земјоделски производи намален за 15 милиони евра, извозот за 16

Пандемијата направи пореметување на извозот и увозот на земјоделските производи. Последните податоци од крајот на април покажуваат дека во земјава има намален увоз на земјоделски производи...