Димитар Бечев, предавач за руското влијание на Универзитетот на Северна Каролина, во интервју за НОВА зборува за резултатите од Охридскиот дијалог што овој викенд се одржа во Охрид, за актуелните предизвици за регионот по одлуката на Макрон да го блокира проширувањето, за перспективите на бугарско- македонските односи и предизвиците на актуелните бугарско -македонски разговори за историските читанки.