ОВОЈ ТРАНСКРИПТ МОЖЕ И ДА НЕ Е ФИНАЛНА ВЕРЗИЈА И ТАА МОЖЕ ДА БИДЕ ОБНОВЕНА

  • Гости: Ивица Боцевски, поранешен вице-премиер за евро-интеграции, Дане Талески, Институт “Прогрес”
  • Боцевски: Немаше насилство врз пратениците. Тие беа насилниците. Такви инциденти има и во модерните европски демократии. И фашистите биле отстранувани од Парламентот. Што се однесува до името, не очекувам решение до јуни. Проблемот е кај грчкиот премиер Самарас, не кај Груевски.
  • Талевски: Ваков инцидент не познава модерната демократија. СДСМ не се враќа во Парламентот. Решението за името зависи од премиерот Груевски пред се. Решението за името зависи од премиерот Груевски пред се.