Новинарот Борјан Јовановски се приклучи на јавните личности кои ја поддржуваат кампањата на БИЛКА за декриминализација на канабисот во Македонија.

Досега поддршка за кампањата дадоа Огнен Јанески, Мими Поп Алексова, Ирена Ристиќ, Марко Новески, Дарко Костовски, Цеце Трајковска, Наталија Теодосиева, Гоце САФ,  Дани Димитровска, Сања Арсовска и Елена Митева.

Во видеото тој објаснува зошто ја поддржува кампањата.