Еве каде се парите!

Во 2012 година 36-те најголеми суверени или државни финансиски фондови, или фондови на добра, располагаа со вкупно богатство од 5 билиони (илјади милијарди) долари. На листата доминираат фондовите чии пари потекнуваат од нафта и гас

Една зделка ги крена градежните работи во странство 27 пати

Една зделка на скопски „Гранит“ во Босна и Херцеговина, која се однесува на изградба на автопат во Република Српска, ја крена вредноста на вкупните договорени градежни работи на македонските компании во странство во првиот квартал годинава над 27 пати споредено со истиот период лани.

Наместо да градат катна гаража, градилиштето им е гаража

Откако премиерот Никола Груевски, на 19 февруари, свечено го означи почеткот на градба на катната гаража наспроти Стариот нов театар, градилиштето веднаш почна да се користи како гаража. Од градењето, пак, речиси три месеци подоцна, нема абер.