Бесими: Дополнителна поддршка за земјоделците преку нов фонд и повеќе средства за зелен развој

Нов Интервентен фонд за поддршка на земјоделците ќе се формира во 2022 година. Средствата во висина од 250 милиони денари се обезбедија преку амандманска интервенција на...

РКЕ доби статус на набљудувач во Агенцијата за соработка на енергетските регулатори на ЕУ

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) се стекна со статус набљудувач во Агенцијата за соработка на eнергетските регулатори на Европската...

Азески во посета на Кавадрци: Без политички консензус државата нема економски развој

„Блиската соработка и редовна комуникација меѓу бизнис секторот и Стопанската комора на Северна Македонија е клучна во обезбедување што подобри услови за работа на компаниите, земајќи...

Влада: Еден од најголемите сончеви паркови во Европа е првата француска стратешка инвестиција во земјава

Северна Македонија ќе добие соларен парк, кој ќе биде еден од најголемите во Европа со капацитет за производство на електрична енергија од 350 до 400 мегавати...

Последен ден од општата комисиска расправа на Предлог-буџетот за 2022

Со едноминутно молчење за загинатите во автобуската несреќа во Бугарија, собраниската Комисија за финансирање и буџет претпладнево ја продолжи општата расправа по Предлог-буџетот за 2022 година....

Германските инвеститори побарале во предлог законот за недела неработен ден, да се вметне уредба со која прецизно ќе се регулира законот

Директорот на Делегацијата на германското стопанство во земјава, Патрик Мартенс со допис до медиумите извести за две средби што ги остварил изминатата недела. Едната со министерката...