Министерството за култура одговара на Советот на СДСМ

Министерството за култура со одговор дека се неприфатливи и неаргументирани оценките на Советот за култура на СДСМ за Годишната програма за поддршка на проекти од национален интерес во културата за 2013 година.

Црвен фустан за победа

Економската криза и во САД, во свечените денови на инаугурација на претседателот Обама, го намали бројот на баловите, но не и сјајот на свеченостите.