Странските туристи за Скопје и скопјани

Проектот Скопје 2014 ја зголеми бројката на странски туристи во главниот град. НОВА започнува со серијал интервјуа со странските туристи за нивните впечатоци од Скопје. Погледнете ја првата епизода

Избрана е компанијата која ќе го осигура имотот на поштата

Македонска пошта нема да има никакви финансиски проблеми во однос на настанатите штети од неодамнешниот пожар, а штетата ќе биде покриена во рамки на процедурата за јавна набавка за осигурување на самата компанија