Дрогата проблем во македонските затвори

Македонија превзема мерки за подобрување на состојбите во затворите, по препораки на Советот на Европа, но според експертите, треба да воведи дополнителни порадикални мерки за постигнување на посакуваните резултати.

Нема преговори со ЕУ без стабилни институции

Настаните од 24 декември предизвикаа огромна штета и таа треба да се поправи. Прво, предизвикаа штета за имиџот на Македонија и второ, што е уште поважно, во однос на довербата на граѓаните во нивните демократски институции и токму тоа треба да се среди.

Граѓаните незадоволни од операторите

Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) добива најмногу поплаки за квалитетот на услугите од операторите, но тие проблеми ќе се надминат со новата мерна опрема што ја набавува ова регулаторно тело и ќе ја користи од 15 април годинава.

Граѓаните го оценија Собранието со двојка

Средната оценка за работата на Собранието на Република Македонија изнесува 2,82, покажа телефонската анкета спроведена со финансиска поддршка и во рамките на Меморандумот за соработка Собранието на Република Македонија и Вестминстерската фондација за демократија.

Ахмети бара брз компромис за името

,,Што побрзо да се постигне комромис во спорот со името, со цел деблокада на интегративните процеси”, порача од Виена лидерот на интегративците, Али Ахмети.