Граѓаните незадоволни од операторите

Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) добива најмногу поплаки за квалитетот на услугите од операторите, но тие проблеми ќе се надминат со новата мерна опрема што ја набавува ова регулаторно тело и ќе ја користи од 15 април годинава.

Граѓаните го оценија Собранието со двојка

Средната оценка за работата на Собранието на Република Македонија изнесува 2,82, покажа телефонската анкета спроведена со финансиска поддршка и во рамките на Меморандумот за соработка Собранието на Република Македонија и Вестминстерската фондација за демократија.

Филе: Постои можност за почеток на преговори со Македонија

Постои можност за почеток на преговори со Македонија, одлуката ќе ја донесат земјите-членки на ЕУ, но таа можност е и во рацете на опозицијата и Владата, оцени европскиот комесар за проширување Штефан Филе

Македонија тоне во нетранспарентност

Македонската држава не сака да споделува со јавноста како ги троши народните пари. Според глобалното истражување “Индекс на буџетска транспарентност”, земјава е во друштото на оние кои не сакаат да споделуваат информации за буџетот со јавноста