Познати факти за мигрената

Кои се општите митови и вистини, третмани и симптоми на мигрената? Мигрената е епизодна и тешка форма на главоболка, објаснува д-р. Џилијан Форер. Вообичената главоболка е...

Создавање на неврохирургот

Хенри Марш опишува како засакал да ги оперира мозоците на своите пациенти БОЛЕСТА, ќе напише Сузан Зонтаг, е „ноќната страна на животот“. Во својот бестселер мемоар...

Како да се справите со стрес и да го спречите синдромот на прегорувањe

Претприемачката Викторија Волфорд го надмина синдромот на пост-трауматско нарушување и сега им помага на други професионалци да го избегнат синдромот на прегорување. Своите совети за намалување...