Конечните резултати соопштени од Огранокот на ДУИ во Гостивар, ја потврдуваат убедливата победа на оваа партија во Гостивар.

Цифрите соопштени од овој огранок зборуваат за предност на ДУИ против политичките противници ДПА и НДП.

ДУИ освоил 12.503 гласови, ДПА – 4.479 и НДП – 6.159 гласови.