Холандија планира да воспостави прекуокеански фонд за абортусот како реакција на одлуката на новиот американски претседател Доналд Трамп со којашто го забрани финасирањето на меѓународните организации кои ги информираат жените за нивното право на абортус. Вести во една минута на НОВА на македонски и на албански јазик.