Лидерот на ДУИ, Али Ахмети во интервју за телевизијата „ТВ 21“ рече дека ова е најдобро решение доколку ниедна од преговарачките страни не ја прифати нивната платформа; Српското Министерство за надворешни работи побарало од неколку земји да ги засилат мерките на бебедност на српските дипломатски претставништва; Американскиот претседател во заминување Барак Обама во својот проштален говор предупреди дека САД се соочуваат со тежок испит за својата демократија. Вести на НОВА во една минута.