ВМРО-ДПМНЕ останува на ставот дека одржувањето на нови избори е најдоброто решение во насока на надминување на кризата и враќање на реформските приоритети во прв план“, одговараат од партијата на прашањето на Радио Слободна Европа – Дали започнале преговори за обезбедување на мнозинство за формирање влада?