Интервју со Жан-Жак Флао, белгиски политичар, од влијателната и моќна партија – Реформистичко движење, од каде доаѓа и претседателот на Европскиот совет, Шарл Мишел: Говори за неговите, и на неговите сопартијци потези за добивање на преговори на Македонија со ЕУ, како и за политичката мапа на Европа, по повлекувањето на Меркел и доминацијата на Макрон – од која зависи и проширувањетo.