„Таковината е во сигурни раце Никола Груевски останува премиер, Ѓорѓе Иванов останува претседател“, рече Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ прогласувајќи убедлива победа на предвремените парламентарни избори во скоро сите изборни единици.

Еве ги деталните резултати во дел одопштините од каде ВМРО – ДПМНЕ ги објави освоените гласови:

Аеродром 15 000 гласале за ВМРО – ДПМНЕ, а 10.000 за СДСМ
Кисела Вода 8.000 за СДСМ, 16.000 ВМРО – ДПМНЕ
Карпош 7.600 за СДСМ, 8.500 ВМРО – ДПМНЕ
Гази Баба 13.300 ВМРО – ДПМНЕ, 4.700 СДСМ
Ѓорче Петров СДСМ 5.300, ВМРО – ДПМНЕ 7.700
Бутел 7.900 ВМРО – ДПМНЕ, за СДСМ 3.100
Куманово за ВМРО – ДПМНЕ 8.800, 6.400за СДСМ
Шуто Оризари СДСМ 625, за ВМРО – ДПМНЕ 3.600
Штип ВМРО – ДПМНЕ 12.00, за СДСМ 7.000
Берово ВМРО – ДПМНЕ 2.800, за СДСМ 2.250
Битола ВМРО – ДПМНЕ 22.000, за СДСМ 15.000

Во Стрмица од ВМРО – ДПМНЕ не соопштија конкретни резултаи само наведоа дека водат со 600 гласа разлика.