Зошто МИТ Универзитетот трета година по ред не може да добие акредитација за неколку факултети иако ги исполнува условите? Кој и зошто го кочи издавањето на решението за акредитација? Дали Одборот за акредитација и евалуација работи по директива од  власта?Кои с е големите интереси и од каде се инструирани? За превирањата од страна на одредени сега екс-професори на ГДОМ кои сакаат да му наштетат на Универзитетот. На оваа тема во ПРОЦЕС , разговараме со Билјана Апостолова генерален директор на МИТ Универзитетот.