Нема доволно политичка воља за надминување на проблемите во македонско бугарските односи, велат гостите на НОВА Димитар Бечев, директор на софискиот огранок на Европскиот Совет за меѓународна политика и Жидас Даскаловски од Центарот за истражување и креирање на политики.