Интервју со Емил Кирјас, потпретседател на Либералната Интернационала- говори за тоа дека кризата со Корона вирусот не ја спречува Македонија да се подготвува за преговори; за алармантната ситуација во Шпанија, каде што тој живее, како и за стратегијата на британскиот премиер Борис Џонсон- создавање на крдо, која се покажа неуспешна.