Проектот „Скопје 2014“ е хулиганство, а не гаѓањето со боја. Мислам дека иднината на тие споменици и онака ќе биде во некој Мементо парк надвор од Скопје, каде што ќе одиме се прошетаме за да го видиме ова 10-годишно лудило овековечено во тие споменици, вели професор Јасна Котеска во неделното интервју на Радио Слободна Европа.