Бугарскиот европратеник и копретседател на европските либерали АЛДЕ, Илхан Ќучук го означи денешното отворање на преговорите со Европската Унија како историски ден за Северна Македонија и за Албанија.

„Поздрав, драги пријатели! Да продолжиме заедно!“, напиша Ќучук на Твитер.