Советничката на Стево Пендаровски, Мирјана Лазарова-Трајковска, во интервју за Нова ТВ говори зошто не е поканета од Владата да размени мислења во однос на реформите во судството, вклучувајќи го ветингот. Потоа говори за најефикасната борба против корупција на судиите и обвинителите како и за случајот „Рекет“ и инволвираноста на Јанева.