Митко Даневски од Делчево ќе биде нов командант на Единицата за специјални задачи – Тигар, неофицијално дозна „НОВА ТВ“.

Даневски е роден 1975 година и има долгогодишен стаж во Министерството за внатрешни работи.

Досега командант на оваа единица беше Славчо Петрушевски.